Bel Belgium viert de 70e verjaardag van zijn kaasmerk Maredsous®

Iel goe, gene zwaans!” of “Stif hoet, wè!”: Voor zijn 70ste verjaardag onthult het iconische kaasmerk Maredsous® 70 redenen – stuk voor stuk Belgisch, uiteraard! - om van het merk te houden. Sinds Maredsous® in 1991 deel ging uitmaken van de groep Bel, heeft het zijn assortiment sterk uitgebreid, onder meer met de creatie van de beroemde fagotins en heerlijke smeerkazen. Een terugblik op de geschiedenis van de kaas die in één op twee Belgische koelkasten te vinden is.   

 

70 jaar romige kazen  

Om de hongerige pelgrims die in de abdij van Maredsous kwamen rusten te voeden, ontwikkelden de monniken aanvankelijk een smaakvolle kaas die perfect samenging met het gelijknamige bier. Ze gaven hem zijn typische rechthoekige vorm en de unieke, romige smaak. Met de overname door de groep Bel in 1991 werd de kaas verwerkt tot fagotins, romige kazen in buchevorm, en in 2011 tot smeerkaas. Daarbij bleven de unieke kwaliteit en smaak altijd behouden. 

De Belgen en Maredsous, een verhaal dat al 70 jaar harten doet smelten 

De Belgen en Maredsous® zijn een echte match made in heaven. In België is de kaas bij bijna één op twee gezinnen te vinden. Maredsous® is een van de favoriete kaasmerken van de Belgen1. Dé smaak die de harten van onze landgenoten sneller doet kloppen? Dat is de onnavolgbare, smeerbare dubbelroomkaas, die ook het meest wordt verkocht. 

Maredsous® maakt onmiskenbaar deel uit van het Belgisch culinair erfgoed. Om aan klein en groot de geschiedenis en de expertise die achter deze kaas schuilen te onthullen, opende de Abdij van Maredsous in 2016 het "Mini Kaasmuseum", dat elk jaar meer dan 23.000 bezoekers verwelkomt. Bezoekers kunnen de rijpingskelders bezichtigen en de traditionele methodes ontdekken die nog steeds worden gebruikt om Maredsous® zijn unieke smaak te geven. 

Verklaar je liefde aan Maredsous  

Om de 70ste verjaardag van deze kaas van eigen bodem te vieren, gebruikt Bel Belgium allerlei lokale slogans in een humoristische en eigenzinnige campagne die per regio wordt gepersonaliseerd. De OOH-campagne spreekt de lokale roots van de Belgen aan, te beginnen met een brandzone vol affiches op de Louizalaan. Deze affiches zijn binnenkort ook te bewonderen in Luik, Charleroi, Antwerpen en Brugge. 

Daarnaast roept Bel Belgium de liefhebbers van Maredsous® tijdens deze jubileumcampagne op om op sociale media hun liefde voor het merk te verklaren. Voor de gelegenheid deelt het bedrijf ook de beste, typisch Belgische recepten, met een touch van Maredsous. Wat dacht je bijvoorbeeld van witloof in kaassaus of... Luikse wafels? Krijg je het water al in de mond? Aarzel niet om ook jouw beste recepten te delen! 


Marguerite Kervyn

Associate consultant, Whyte Corporate Affairs

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over bel-belgium

Bel Belgium is het Belgische filiaal van de Franse groep Bel, één van de grootste kaasproducenten ter wereld.  Het bedrijf, sinds 1968 aanwezig in België , brengt de vijf belangrijkste merken van de groep op de markt (Babybel, Kiri, La vache qui rit, Boursin en het nieuwe 100% plantaardige Nurishh). Daarnaast biedt Bel sinds 1991 ook de lokale abdijkaas Maredsous aan, de meest verkochte kaas van het land. Bel Belgium heeft haar hoofdzetel in Braine-l’Alleud en stelt een 70-tal mensen tewerk. 

Neem contact op met

Avenue de Finlande n2, boite 1 B-1420 Braine-l’Alleud Belgium

www.groupe-bel.com